Η Άρια Κομιανού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938. Σπούδασε χαρακτική, Τέχνη του βιβλίου και Τυπογραφία με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.Έχει διδάξει χαρακτική και γραφικές τέχνες, έχει δημοσιεύσει άρθρα της, έχει αναλάβει την εικονογράφηση πολλών βιβλίων. Επιπλέον το 1995 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που περιέχει όλη την μέχρι τότε δουλειά της και τις κριτικές πάνω σε αυτή. Έργα της έχουν γίνει εξώφυλλα σε περιοδικά και βιβλία. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την τέχνη.
Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει διακριθεί πολλές φορές, λαμβάνοντας βραβεία και επαίνους. Έργα της βρίσκονται σε πολλές τοπικές και διεθνείς Πινακοθήκες και Μουσεία σε όλο τον κόσμο αλλά και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στο εξωτερικό και στη χώρα μας.
Η Άρια Κομιανού είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, μέλος του ΕΕΤΕ, του Συλλόγου Αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, της Διεθνούς Ένωσης Χαρακτών KIWA στην Ιαπωνία και του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Art Addiction στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.
Την έκθεση χαρακτικής της Άριας Κομιανού θα παρουσιάσει ο Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθανάσιος Χρήστου.