Η ετήσια έκθεση του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγραφέρει φέτος τον τίτλο «Το ταξίδι των χρωμάτων», και θα περιλαμβάνει περί τα 300 ατομικά έργα ζωγραφικής (εφηβικά σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, παιδικές ζωγραφιές με χρώμα και διάφορες τεχνικές) και κεραμικής (διακοσμημένα πήλινα αντικείμενα). Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπίπτουν φέτος με τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.Το Ελεύθερο Εργαστήρι λειτουργεί από το 1986, με σκοπό να οργανώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια μικρών και μεγάλων που ασχολούνται με τις Καλές Τέχνες και όσων βρίσκουν ευχαρίστηση στην καλλιτεχνική δημιουργία. Το Εργαστήρι, ως ζωντανό κομμάτι δημιουργίας και έκφρασης, συστηματικά συνδράμει στον πολιτισμό της πόλης μέσα από την εκπαίδευση και τη διάδοση των εικαστικών τεχνών.
Το Ελεύθερο Εργαστήρι, πιστό στην παράδοσή του, οργανώνει εκθέσεις με σημείο αναφοράς την πρωτοτυπία, τεκμηριώνοντας τη θέση του που θέλει το κάθε παιδί εικαστικά ανεπανάληπτο.
Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών στέκονται πάντα οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου με την πολύχρονη εμπειρία τους. Φέτος συμμετέχουν: Αναστασοπούλου Ελένη, Βάνης Νίκος, Γιαλαμά Νατάσα, Γκουντουβά Μαριάννα, Ζηπέλα Ζωή, Καλαμάρας Γιώργος, Καψάλη Αντιγόνη, Λάσκαρης Χρήστος, Μπέης Γιάννης.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα γίνει η απονομή των βεβαιώσεων σπουδών στους μαθητές που έχουν συμπληρώσει μία από τις βαθμίδες σπουδών του Ελεύθερου Εργαστηρίου.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ : Πέμπτη18 Μαΐου, 7.00μ.μ.