Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρουσιάζεται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 στο αίθριο του ισογείου η ομαδική έκθεση με τίτλο «Μουσικό Κουτί».Η διοργάνωση της πρωτότυπης έκθεσης με τίτλο «Μουσικό Κουτί» σηματοδοτεί την συνέργεια των πολιτιστικών φορέων της πόλης: του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και του Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» μέσα από τη «συνάντηση-συνύπαρξη» των τεχνών.
Μικρόκοσμοι, συλλογές από θύμησες και συναισθήματα ξεχασμένα, παίρνουν μορφή και ζωντανεύουν στην εικαστική έκθεση «Μουσικό Κουτί». H έκθεση αποτελείται από 17 κατασκευές – γλυπτικά έργα. Η κατασκευή περιέχει ήχο/μουσική, κάποιου είδους πλαίσιο, και ενεργοποιείται με τη δράση του θεατή. Το κάθε έργο αποτελεί μια αναφορά στον καθιερωμένο τύπο του μουσικού κουτιού, σμιλεμένο κατά την αισθητική και σύγχρονη προσέγγιση του κάθε συμμετέχοντα εικαστικού. Στην έκθεση συμμετέχουν μόνο μέλη του Σωματείου των Εικαστικών Λάρισας «8».
Το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών Λάρισας «8» αποτελείται από επαγγελματίες πτυχιούχους Καλών Τεχνών, μέλη του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που κατοικούν ή κατάγονται από την Λάρισα, και οι οποίοι εργάζονται σε οποιαδήποτε πρακτική της σύγχρονης τέχνης (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, ηλεκτρονικές τέχνες, εγκατάσταση κτλ.). Οι τέσσερις κύριες λειτουργίες που χαρακτηρίζουν το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας είναι: Η προβολή της εικαστικής δημιουργίας. Η υπεράσπιση της τέχνης σαν κοινωνική αξία. Η προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των διαφόρων τύπων καλλιτεχνικών πρακτικών, μεταξύ διαφόρων γενεών καλλιτεχνών. Η παρουσίαση, υπεράσπιση, και καλυτέρευση της κοινωνικής, επαγγελματικής και πολιτιστικής κατάστασης των εικαστικών καλλιτεχνών του τόπου μας.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Άρτεμις Διαμαντή, Αχιλλέας Ζάζος, Ζωή Ζηπέλα, Αντιγόνη Καψάλη, Ευτυχία Λάνταβου, Πάρης Μακρής, Νίκος Μάτας, Τζένη Μπαμπαλή, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Χρήστος Σαμαράς, Ελένη Σαρλικιώτη, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Θεοδώρα Τσιάτσιου.
Τη βραδιά των εγκαινίων θα εμφανιστεί η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου ΣΟΛ. Junior ερμηνεύοντας ρομαντικά κομμάτια. Σολίστ στο βιολί θα είναι ο Λαοκράτης Δημόπουλος. Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Χρήστος Κτιστάκης.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Μουσικό Κουτί» θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 Νοεμβρίου έως 27 Ιανουαρίου 2019.
Είσοδος ελεύθερη.