Η ζωγραφική του Γιώργου Μήλιου αγγίζει τα όρια της διαχρονικότητας. Τα θέματά του και οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες ξεφεύγουν από τα προσδοκούμενα και φαντάζουν εκτός εικαστικής εποχής, δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ο ποιητής του ανεξήγητου.Η ζωγραφική του, ενώ δείχνει χαμηλών τόνων, ουσιαστικά είναι έντονα επιθετική και ορθά τοποθετημένη απέναντι στη ζωή. Στην τέχνη του κυριαρχεί το ανθρωποκεντρικό με μια οπτική γωνία θέασης εντελώς προσωπική. Ο δημιουργός ήταν και είναι παρών με τη δουλεία του σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε πολιτιστικό δρώμενο και παντρεύει ουσιαστικά τα μικρά του γεγονότα με τα ηχηρά και τα μεγάλα της ζωής.Μετά το γυμνάσιο ο Γ. Μήλιος παρακολουθεί για ένα χρόνο πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
1956-1962 Σπουδάζει στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία σαν πρώτος επιτυχών, απ’ όπου αποφοιτά με 5 επαίνους και δίπλωμα θεωρητικών σπουδών με το βαθμό “λίαν καλώς”.
1961 Παίρνει υποτροφία από το ΙΚΥ για ένα χρόνο “μετεκπαίδευσης στην Ελλάδα”.
1965 Συνεχίζει τις σπουδές του με την υποτροφία “Σκουζέ” για ένα χρόνο στο Παρίσι, και με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπουδάζει στην Ecole Des Beaux Arts, χαρακτική, λιθογραφία.
1968 Συνεχίζει τις σπουδές του στην ίδια σχολή στα εργαστήρια “Μωσαϊκού”. Παρακολουθεί μαθήματα κοινωνιολογίας της τέχνης με τον Jean Cassou.
1975 Σαν υπότροφος του οργανισμού Ελληνικής χειροτεχνίας παρακολουθεί μαθήματα “χαρακτικής” στην “ Ecole Boulle” Παρίσι.
Είναι ιδρυτικό στέλεχος της ένωσης Πτυχιούχων της “ A.Σ.Κ.Τ.”.
Μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου.
Ιδρυτικό μέλος του Εκθετηρίου “ 3 ζωγράφοι”.
Εργάσθηκε επί 4 χρόνια ως ζωγράφος συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και στη μονή του όρους Σινά το 1967.
Εργάζεται από το 1970 στο Ε.Μ.Π. στην Αρχιτεκτονική Σχολή στην Έδρα Ζωγραφικής. Το 1970 – 1973 ως Επιμελητής του Νίκου Εγγονόπουλου. Διορίζεται ως μόνιμος Επιμελητής το 1979.
1988 Διορίζεται ως Λέκτορας Ε.Μ.Π.
Το 1988 εκλέγεται τακτικός καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1996 με μετάκληση έγινε καθηγητής της χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών.